Bayern op de rand van de afgrond: City maakt gehakt van Duitsers in CL-kraker

Bayern op de rand van de afgrond: City maakt gehakt van Duitsers in CL-kraker

11-04-2023 22:51 Laatste update: 22:55
112

Manchester City heeft een enorme tik uitgedeeld aan Bayern München, na een zeer boeiend voetbalgevecht in de kwartfinale van de Champions League. De twee grootmachten maakten er een spectaculair duel van in het Etihad Stadium, maar door een schitterende goal van Rodri en geschutter in de Bayern-defensie won Man City met 3-0.

City en Bayern werkten dinsdagavond de heenwedstrijd van hun dubbele ontmoeting af. Bij de thuisploeg stond Nathan Aké in de basis, terwijl Matthijs de Ligt bij de bezoekers aan de aftrap verscheen. Al snel kwamen de ploegen tot goede kansen, al was City wat dwingender. Daarnaast oogde de defensie van Bayern direct instabiel, toen doelman Yann Sommer iets te veel tijd nam toen hij de bal aannam. Erling Haaland wist daardoor bijna van dichtbij te scoren.

Ruim tien minuten later was het echter alsnog raak. Controleur Rodri besloot het van grote afstand te proberen met zijn chocoladebeen. Met succes: de Spanjaard poeierde de 1-0 tegen de touwen. Manchester City kreeg vleugels door de treffer, want het wist Bayern in het restant van de eerste helft onder druk te zetten. Sommer maakte ook weer een foutje, maar die wist hij te herstellen met een geweldige redding. De Ligt ging vlak voor rust nog even naar de grond na een duel met Aké, maar de stopper kon de wedstrijd gewoon hervatten.

Na de pauze kwam Bayern sterk de kleedkamer uit. De Duitsers gaven gas, waardoor Bernardo Silva met een flinke tackle aan de noodrem moest trekken. De Portugees mocht van geluk spreken dat hij niet met rood van het veld af moest. Ederson wist zijn doel daarna schoon te houden, ondanks dat Leroy Sané tot twee goede kansen kwam. Daarna ging de wedstrijd op en neer, tot City de 2-0 maakte.

Dayot Upamecano leverde twintig minuten tijd - zeker niet voor het eerst - de bal knullig in. Daarna wist City er razendsnel uit te komen: Haaland behield het overzicht en bracht Silva in stelling. De kleine creatieveling kon de bal zo tegen de touwen koppen. Vanaf dat moment wervelde de ploeg van Pep Guardiola over Bayern heem. De Duitse defensie bleef schutteren, terwijl City kans op kans creëerde.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog 3-0: Haaland gleed de bal knap binnen na een kopbal van John Stones. Bayern moest daarna ook nog vrezen voor een vierde tegengoal, maar mede door Sommer kwam die er niet. Aan de andere kant wist de formatie van Thomas Tuchel niets meer te creëren. De Champions League-kraker eindigde zo in 3-0, waardoor Manchester City al met één been in de halve finale staat. Over acht dagen staat de return in München op het programma.