Simons krijgt ervan langs: 'Wat mankeert jou? Als een kind dat geen lolly krijgt'

Simons krijgt ervan langs: 'Wat mankeert jou? Als een kind dat geen lolly krijgt'

17-04-2023 15:46
111

Willy van de Kerkhof is zeer kritisch op Xavi Simons. De PSV-coryfee zag hoe de spelmaker tegen FC Volendam (2-3) geïrriteerd naar de kant ging bij diens wissel, die in zijn ogen volkomen terecht was.

Simons werd in minuut 69 bij een 2-3 voorsprong gewisseld door Ruud van Nistelrooij. Volgens Van de Kerkhof viel Simons tegen in het vissersdorp. "Van Aanholt ging wel drie keer langs hem buitenom, maar hij verdomt het om die bal te geven", foetert hij bij de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Dan denk ik: wat mankeert jou? Hij denkt blijkbaar dat hij de enige bij PSV is die kan voetballen, maar het is wel een teamsport."

Met misbaar verliet Simons bij zijn wissel het veld. "Hij keek als een kind dat geen lolly kreeg... Dit is wel een keer goed voor hem", aldus Van de Kerkhof. Ook Jordan Teze komt er niet goed vanaf. "Dat zo'n jongen zo slecht kan spelen... Achterin was het bij PSV af en toe echt een drama", stelt broer René van de Kerkhof. "Dat zo'n spelertje van Volendam gewoon drie man van PSV in de luren kan leggen zonder dat hij wordt neergelegd. Nee, wij zeggen: gaat u maar voor. Huilen met de pet op!"