UEFA-aanstelling Gözübüyük levert kritiek op: 'Naar mijn mening is hij partijdig'

UEFA-aanstelling Gözübüyük levert kritiek op: 'Naar mijn mening is hij partijdig'

19-04-2023 10:24
114

De aanstelling van Serdar Gözübüyük voor het duel tussen FC Basel en OGC Nice wordt hevig bekritiseerd in Frankrijk. De Nederlandse scheidsrechter zou partijdig zijn met het oog op de coëfficiëntenranglijst, stelt voormalig scheidsrechter Saïd Ennjimi in L'Équipe.

Frankrijk staat op de vierde plaats van de coëfficiëntenranglijst, maar voelt de hete adem van Nederland in zijn nek. De race kan mogelijk worden beïnvloed door de rol van Gözübüyük in de Conference League-wedstrijd van Nice, stelt Ennjimi. "De heer Gözübüyük werd in eerste instantie aangesteld vanwege zijn bekwaamheid. Soms is het toch mogelijk dat er wat problemen zijn na de aanstelling. Maar naar mijn mening is hij partijdig en heeft de UEFA geen rekening gehouden met dit kenmerk van de arbiter (zijn Nederlandse nationaliteit, red.)", bekritiseert Ennjimi.

Ondanks de negatieve woorden benadrukt Ennjimi dat hij niet twijfelt aan de kwaliteiten van Gözübüyük als arbiter. "In die zin zou zijn eerlijkheid niet in twijfel worden getrokken. Ik zeg dit alleen om hem te beschermen tegen druk en onnodige opmerkingen. In Frankrijk is Clément Turpin vaak bekritiseerd omdat hij in Parijs is geboren, ik in Marseille", aldus de Frans-Marokkaanse scheidsrechter.