Feyenoord-fans in Rome in 2015

'Romeinse politie op scherp: Feyenoord-fans trekken op met Napoli-aanhangers'

'Romeinse politie op scherp: Feyenoord-fans trekken op met Napoli-aanhangers'

19-04-2023 16:12
253

Hoewel Feyenoord-fans niet welkom zijn bij de Europa League-clash met AS Roma, is de Italiaanse politie met man en macht op de been. 1500 agenten worden ingezet om het duel in het Stadio Olimpico in goede banen te leiden.

Dat is volgens het Italiaanse persbureau ANSA niet zonder reden. De Romeinse politie vreest dat Rotterdamse hooligans samen optrekken met fans van Napoli en uit zijn op confrontaties met aanhangers van de thuisploeg. Op sociale media circuleren foto's van Feyenoord-supporters in Napels. De politie controleert daarom intensief op het vliegveld en het hoofdstation van Rome.

Er is momenteel al een flinke groep Feyenoord-fans afgereisd naar Italië. "Ik denk wel honderden, maar het kunnen er ook meer dan duizend zijn", zegt Carli Klijn van supportersvereniging FSV De Feijenoorder tegen het Algemeen Dagblad.

De politie van Rome is de rellen uit 2015 echter niet vergeten. "Het was een vreselijke gebeurtenis. Het is onvoorstelbaar dat er mensen zijn die vanuit het buitenland naar een andere stad reizen om daar schade aan te richten aan monumenten", zegt politiechef Giuseppe Rubino tegen de krant. Hij stelt dat Nederlanders welkom zijn om van Rome te genieten. "Maar wie hierheen komt met de intentie om de openbare orde te verstoren, kan een ferm antwoord van de Romeinse politie verwachten."

Rubino raadt Feyenoord-fans af om naar het Stadio Olimpico te komen en kaarten te kopen via de zwarte markt. "Wie toch probeert om binnen te komen met een illegaal kaartje zal eruit gepikt worden en die riskeert een sanctie." De maatregelen voor de Europa League-clash met Feyenoord zijn zelfs strenger dan bij de verhitte stadsderby tussen AS Roma en SS Lazio, weet het AD.