46-voudig Oranje-international aasde op Roma-move: 'Maar ze wilden me niet hebben'

46-voudig Oranje-international aasde op Roma-move: 'Maar ze wilden me niet hebben'

19-04-2023 17:15
30

Kevin Strootman vindt dat AS Roma vorige week uitstekend speelde tegen Feyenoord en denkt dat de Romeinen donderdagavond kunnen winnen. De voormalig Oranje-international heeft zelf een verleden in Rome en hoopte vorig jaar nog op een terugkeer, vertelt hij aan Il Messaggero.

Voor Strootman is Roma - Feyenoord het treffen tussen zijn oude club en een voormalig ploeggenoot. "Ik ken de trainer goed", zegt hij over Arne Slot. "Ik heb een paar jaar met hem samengespeeld bij Sparta. In de heenwedstrijd toonde Feyenoord veel karakter en energie. Roma speelde ook uitstekend, maar had pech."

De voormalig PSV'er vlakt Roma nog niet uit na de 1-0 nederlaag in De Kuip, maar hij vindt het moeilijk om zich aan een voorspelling te wagen. "Ik weet het niet. Met een vol stadion kan Roma het flikken. Als ze de tegenstander niet onderschatten, die niet onverdienstelijk kampioen van Nederland wordt. De terugkeer van Dybala, een echte kampioen, zal van groot belang zijn voor Roma", stelt de Genoa-middenvelder.

Strootman koestert nog altijd warme gevoelens voor Roma. "Rome is de mooiste stad ter wereld. Met mensen als Pjanic, De Rossi en Nainggolan hadden we een compleet middenveld. Het was onmogelijk om naast hen slecht te spelen. Vorig jaar probeerde ik terug te keren bij Roma. Gratis zelfs, maar ze wilden me niet hebben", onthult de 33-jarige Nederlander, die de laatste jaren het nodige blessureleed kende.