Xavi en Koeman halen opgelucht adem: De Jong maakt rentree bij Barcelona

Xavi en Koeman halen opgelucht adem: De Jong maakt rentree bij Barcelona

22-04-2023 13:16 Laatste update: 13:52
9

Frenkie de Jong keert zondag terug in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De middenvelder kan na een maand blessureleed zijn rentree maken in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao.

De Jong moest sinds de interlandperiode van eind maart toekijken met een blessure aan zijn knie. Hij meldde zich na het gewonnen duel met Real Madrid afmelden voor Oranje voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Ook de wedstrijden van Barcelona tegen Elche, Girona en Getafe gingen aan zijn neus voorbij. 

Wedden

Meer odds

De Catalanen liepen in de laatste wedstrijden wel tweemaal averij op met een doelpuntloos gelijkspel, maar de voorsprong op achtervolger Real Madrid is nog comfortabel met elf punten.

Naast De Jong keert ook middenvelder Pedri terug. De Spanjaard speelde half februari zijn laatste duel voor Barcelona. Alleen Ousmane Dembélé en Andreas Christensen zijn nu nog afwezig. Ook de piepjonge Lamine Yamal is opgenomen in de wedstrijdselectie. Hij is met vijftien jaar de jongste speler bij het eerste elftal uit de clubgeschiedenis van Barcelona.