Heerlijk voetbalgevecht in Enschede: Sparta slaat aanval van FC Twente af

23-04-2023 14:16 Laatste update: 14:32
169

Sparta heeft in een enerverend voetbalgevecht de aanval van FC Twente op de vijfde plaats afgeslagen. De Rotterdammers pakten een punt in De Grolsch Veste door een late gelijkmaker van Shurandy Sambo: 3-3.

Het duel tussen Twente en Sparta was ook een treffen tussen vader Maurice Steijn en zoon Sem. Laatstgenoemde begon wel op de bank bij de thuisploeg, die prima begon. De eerste kans was na tien minuten voor Virgil Misidjan, die Nick Olij op zijn weg vond na een hakje van Michel Vlap. Na 22 minuten was het wel raak voor Twente: na goed voorbereidend werk van Gijs Smal en Vaclav Cerny kon rechtsback Joshua Brenet vrij inkoppen.

Aan de andere kant beleefde Lars Unnerstall een rustig eerste halfuur, maar de Duitse keeper moest wel alle zeilen bijzetten bij een schot van Sambo. Niet veel later was hij alsnog geklopt. Tobias Lauritsen was Brenet, de maker van de openingstreffer, de baas in de lucht en kopte bij de tweede paal raak. Het spel golfde vervolgens op en neer in de vermakelijke en evenwichtige wedstrijd. Nick Olij keerde pogingen van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap, terwijl Unnerstall knap redde op een inzet van Joshua Kitolano na een snelle Sparta-uitbraak.

Toch gingen de Rotterdammers nog met een voorsprong rusten. Weer was het raak voor Lauritsen na een hoekschop. Aan het begin van de tweede helft gooiden de Twente-fans wat strandballen op het veld, maar al snel verplaatste het spektakel zich weer naar het veld. De Tukkers haalden na een uur opgelucht adem toen Lauritsen werd teruggefloten vanwege buitenspel. Vervolgens moest Olij aan de andere kant weer opletten bij een schot van Misidjan in de korte hoek.

Gesteund door de fans wist de formatie van Ron Jans het duel vervolgens toch om te draaien. Eerst schoot Dirk Abels ongelukkig in eigen doel, een paar minuten later wist Cerny Olij te verschalken. Het leek een dreun voor Sparta, maar de ploeg van Steijn toonde niet voor het eerst dit seizoen veerkracht. De Rotterdammers gingen op zoek naar een punt en kregen een paar minuten voor tijd loon naar werken. Een prachtige vrije trap van Vito van Crooij spatte uiteen op de lat, maar in de rebound werkte Sambo binnen: 3-3.

De rechtsback provoceerde vervolgens wel het publiek, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. De vlam sloeg ook gedurende de tien minuten blessuretijd nog een paar keer in de pan, maar Sparta trok het punt over de streep. Daarmee behoudt het een voorsprong van één punt op Twente.