FC Utrecht pakt buitenkans in Nijmegen en lijft Marokkaans international in

FC Utrecht pakt buitenkans in Nijmegen en lijft Marokkaans international in

26-04-2023 11:10 Laatste update: 11:17
117

Souffian El Karouani speelt vanaf volgend seizoen voor FC Utrecht. Dat maakt de club uit de Domstad bekend via de officiële kanalen. De vleugelverdediger komt transfervrij over van NEC en tekent een contract voor drie jaar.

El Karouani is dit seizoen een belangrijke kracht voor NEC met 29 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Hij beschikte over een aflopend contract in Nijmegen en er werd al besloten dat de wegen na dit seizoen zouden scheiden. De verdediger werd geboren in Den Bosch, maar speelde al voor USV Elinkwijk in Utrecht. Ook maakte hij al drie keer zijn opwachting in het Marokkaanse nationale elftal.

Technisch directeur Jordy Zuidam is erg tevreden met zijn eerste Utrecht-aanwinst voor het komende seizoen. "Souffian is een linksback die sterk is aan de bal, technisch vaardig is en ervan houdt om de hele flank te bestrijken. Hoewel hij nog jong is, heeft hij al veel ervaring opgedaan en wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Bij ons kan hij zijn ontwikkeling verder doorzetten. We zijn blij dat we Souffian vanaf komend seizoen kunnen toevoegen aan onze ploeg."