Manchester City nieuwe koploper, Ten Hag nadert Champions League-ticket

30-04-2023 16:59
7

Manchester City is de nieuwe koploper van de Premier League door een 1-2 zege op Fulham. Erik ten Hag won met Manchester United van hoogvlieger Aston Villa en koerst af op een Champions League-ticket.

Vier dagen na de eclatante overwinning op concurrent Arsenal moest Manchester City weer aan de bak: dit keer was Fulham de tegenstander in Londen. Erling Haaland had nog geen drie minuten nog om zijn 34ste goal in de Premier League te produceren. Het Noorse fenomeen benutte een penalty en evenaarde daarmee het doelpuntenrecord uit 1994 en 1995.

De ploeg van manager Pep Guardiola kreeg het echter niet cadeau, want ex-PSV'er Carlos Vinícius maakte al snel de gelijkmaker. Nog voor rust kwam City weer op voorsprong. Julian Álvarez haalde maar eens uit en zag zijn zondagsschot in de kruising belanden. Dat bleek ook de eindstand (1-2), waardoor Manchester City - met een wedstrijd minder gespeeld - nu één punt boven Arsenal staat.

Manchester United stevig in top-vier
Op Old Trafford deed Manchester United uitstekende zaken tegen Aston Villa, dat de laatste weken in bloedvorm was. Een doelpunt van Bruno Fernandes was genoeg om de hoogvlieger uit Birmingham van het lijf te houden: 1-0. Tyrell Malacia speelde negentig minuten en slaagde voor zijn examen. Wout Weghorst bleef op de bank.

Door de overwinning staat United nu stevig in de top-vier van de Premier League, wat aan het einde van de rit recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Nummer vijf Tottenham Hotspur heeft negen punten minder én een wedstrijd meer gespeeld. Newcastle United won met 3-1 van hekkensluiter Southampton en heeft nog twee punten meer dan United.