Juve klimt over Lazio heen, De Roon maakt absolute wereldgoal in spektakelstuk

03-05-2023 19:56
14

Juventus heeft woensdagavond afgerekend met laagvlieger Lecce. Door de overwinning klimt de Oude Dame in ieder geval voor even over SS Lazio heen. Atalanta Bergamo en Spezia maakten er tegelijkertijd een spektakelstuk van, waarin ook Marten de Roon een hoofdrol speelde.

Juventus - Lecce
Juventus speelde afgelopen zondag nog tegen Bologna, maar mocht woensdag alweer aan de bak. Lecce, de huidige nummer zestien van de Serie A, kwam op bezoek. De krachtsverhoudingen op het veld strookten echter niet met het verschil op de ranglijst.

Leandro Paredes bracht Juve nog wel op voorsprong, maar de bezoekers kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Assan Ceesay scoorde vanaf elf meter. Het vermakelijke eerste bedrijf kende nog één treffer. Spits Dusan Vlahovic schoot zeer fraai en hard raak uit de draai: 2-1. Daar bleef het bij. Door de zege heeft Juve nu 63 punten, twee meer dan Lazio, dat later op de avond speelt tegen Sassuolo.

Atalanta Bergamo - Spezia
Het duel tussen Atalanta en Spezia was een stuk spectaculairder. De thuisploeg, waar Nederlanders De Roon en Teun Koopmeiners in de basis stonden, kwamen al na achttien minuten op achterstand tegen de bezoekers. De Roon maakte na 32 minuten spelen de schade ongedaan voor La Dea. En hoe. De middenvelder ramde een afgeslagen hoekschop van Koopmeiners fantastisch tegen de touwen.

Na rust nam Atalanta snel afstand via Davide Zappacosta en Luis Muriel, die zijn honderdste voor de club maakte. Mehdi Bourabia tekende nog voor de aansluitingstreffer, maar zijn 3-2 bleek de laatste treffer van de avond.