Haaland krijgt lachers op zijn hand na recordprestatie: 'Het is te gênant'

Haaland krijgt lachers op zijn hand na recordprestatie: 'Het is te gênant'

04-05-2023 07:29
40

Erling Haaland viert geen feest, nadat hij een nieuw record uit de boeken heeft geschoten. De Manchester City-spits was woensdagavond trefzeker tegen West Ham United (3-0), wat zijn Premier League-totaal op 35 treffers bracht.

Nooit scoorde iemand zo vaak in een enkel Premier League-seizoen. Na afloop kreeg Haaland van zijn ploeggenoten en staf een erehaag. "Die erehaag was nog behoorlijk pijnlijk, iedereen sloeg me op mijn rug en achterhoofd", lacht de doelpuntenmachine in gesprek met Sky Sports. "Maar het gaf me een geweldig gevoel, ik heb nog nooit zoiets gezien."

Een jubelstemming bleef echter uit bij Haaland. "Ik denk niet aan andere records, ik ga slapen, wakker worden morgen en denken aan de drie punten tegen Leeds United", stelt de Noor, die erkent dat hij al zijn goals wil inruilen voor de treble met City. The Citizens gaan aan kop in de competitie, staan in de halve finales van de Champions League en in de finale van de FA Cup.

Feest wordt er niet gevierd in huize Haaland. "Ik ga wat computerspelletjes spelen, iets eten en dan slapen", zegt hij. "Nee, ik kan de mensen niet vertellen welke spelletjes ik speel. Het is te gênant."