'Feyenoord vraagt KNVB om versoepeling, maar krijgt nul op het rekest'

'Feyenoord vraagt KNVB om versoepeling, maar krijgt nul op het rekest'

10-05-2023 13:10
245

Feyenoord heeft bij de KNVB navraag gedaan over de nieuwe regelgeving rondom het staken van wedstrijden. De Rotterdammers spelen zondag in de eigen Kuip de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Sinds het incident in de Klassieker, waarbij Ajax-middenvelder Davy Klaassen een voorwerp tegen zijn hoofd kreeg gegooid, werkt Feyenoord zijn thuiswedstrijden af met palen en netten rond het veld. Voor het duel met Go Ahead wilde de Stadionclub de palen en netten deels of volledig weghalen, weet het Algemeen Dagblad. Feyenoord wilde wel de zekerheid dat de arbitrage bij mogelijk 'vreugdebier' op het veld minder streng zou optreden dan in recente Eredivisie-wedstrijden.

Wedden

Meer odds

'De KNVB was daar duidelijk over: ook als Feyenoord op titelkoers ligt zondag en er supporters zijn die uit vreugde, na bijvoorbeeld een doelpunt, bier de lucht in gooien en bewust of onbewust op het veld laten landen zal de arbitrage de aangescherpte regels hanteren', schrijft de ochtendkrant. Om een anticlimax te voorkomen heeft Feyenoord besloten de palen en netten te laten hangen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!