Koeman ziet Malen uitblinken: 'Het rechtsbuiten-probleem is opgelost'

Koeman ziet Malen uitblinken: 'Het rechtsbuiten-probleem is opgelost'

14-05-2023 10:46 Laatste update: 18:53
74

Dat Donyell Malen in bloedvorm steekt bij Borussia Dortmund, is ook Ronald Koeman niet ontgaan. De bondscoach van Oranje is blij met de ontwikkeling van de aanvaller, die een probleem in de voorhoede vooralsnog lijkt te hebben opgelost. 

Malen maakte zaterdagmiddag tegen Borussia Mönchengladbach alweer zijn negende competitietreffer van dit seizoen. Alle negen treffers maakte hij in 2023, waarmee hij de meest scorende Bundesliga-spelers van dit kalenderjaar is. Ook leverde hij nog eens drie assists.

"Het rechtsbuiten-probleem is opgelost", aldus een glimlachende Koeman bij Goedemorgen Eredivisie. "Nee, het verbaast me niet. Donyell heeft zijn debuut gemaakt in mijn eerste periode. Als spits, uit bij Duitsland. Hij scoorde zelfs nog. Ik was blij dat aan de rechterkant ging spelen bij Dortmund."

Koeman constateerde namelijk dat de spoeling op die positie erg dun werd bij het Nederlands elftal. "Voor ons is het een oplossing dat Malen daar speelt en gewend is aan die positie. We hebben ook Gakpo, Xavi Simons en Bergwijn, maar zij spelen het liefst aan de linkerkant. Dan is het prettig om een rechtspoot op rechts te hebben. Hij heeft veel diepte en snelheid. Het is super dat hij op die positie goed speelt, en dat bij een club als Dortmund."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!