Spaans OM onderzoekt: Barça en Valencia fraudeerden mogelijk met Cillessen-deal

Spaans OM onderzoekt: Barça en Valencia fraudeerden mogelijk met Cillessen-deal

17-05-2023 10:43
44

Het Spaanse openbaar ministerie start een vooronderzoek naar de transfers van Jasper Cillessen en Neto Murará uit 2019. Cillessen vertrok toen van FC Barcelona naar Valencia CF, terwijl zijn collega-keeper de omgekeerde weg bewandelde in een deal waarin mogelijk gefraudeerd is door de betrokken clubs.

Het OM start het onderzoek door klokkenluider Miguel Zorío, voormalig vicevoorzitter van Valencia. Mundo Deportivo meldt dat Zorío zijn pijlen heeft gericht op Layhoon Chan-voorzitter Peter Lim, ex-voorzitter Amadeo Salvo en spelersmakelaar Jorge Mendes. Hij maakt melding van van bedrijfsmisdaden, corruptie en valse boekhouding.

Het vooronderzoek moet duidelijk maken of er inderdaad gefraudeerd is bij de ruildeal van Cillessen en Neto. Mogelijk noteerden Barcelona en Valencia hoge transfersommen in de boekhouding om hun financiële situatie rooskleuriger te laten lijken. Op papier verkaste Cillessen voor 35 miljoen euro naar Valencia, terwijl Neto voor 26 miljoen euro naar Catalonië vertrok.