PSV-captain De Jong reageert voor het eerst: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

PSV-captain De Jong reageert voor het eerst: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

28-05-2023 17:10 Laatste update: 17:17
37

Luuk de Jong heeft na de zege van PSV op AZ (1-2) en het veiligstellen van het tweede Champions League-ticket voor het eerst gereageerd op het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij. De aanvoerder was 'in shock' na de beslissing van de trainer.

"Ik heb hem bedankt en heb hem gezegd dat ik ook in shock was", zegt De Jong tegen ESPN over zijn laatste gesprek met Van Nistelrooij. "Dit wens je niemand toe. In deze fase van het seizoen, dat heb ik nog nooit meegemaakt. We waren er op gefocust om met zijn allen het seizoen af te maken. Wij stonden ook een beetje met een mond vol tanden."

Van Nistelrooij meldde zich woensdagochtend in de kleedkamer van PSV om de spelers op de hoogte te brengen van zijn vertrek. In diezelfde kleedkamer zou onvrede zijn geweest over het functioneren van de trainer, die daarop zijn conclusies trok. Hij voelde intern geen draagvlak meer.

De Jong lijkt geen voorstander te zijn geweest van de breuk. "Ik heb altijd heel fijn met hem samen kunnen werken. Hij is een echte winnaar en dat heeft hij kunnen overbrengen naar ons. We hebben goed samengewerkt. Ik vond het ook jammer. Dat het zo eindigt, dat wil niemand. Ik baal nog steeds wel van dat het zo afgelopen is."