'Transferklapper voor NEC: Toulouse betaalt miljoenen voor aanvaller Cissoko'

'Transferklapper voor NEC: Toulouse betaalt miljoenen voor aanvaller Cissoko'

07-06-2023 12:25
91

NEC gaat een flinke klapper maken op de transfermarkt. De Nijmegenaren hebben een akkoord bereikt met Toulouse over de transfer van Ibrahim Cissoko, zo melden Voetbal International, De Telegraaf en Fabrizio Romano.

Volgens VI en De Telegraaf is met de deal een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro gemoeid. Daarmee behoort Cissoko tot de duurste uitgaande transfers ooit van NEC. De twintigjarige aanvaller moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de Franse club. "Ik kan niet ontkennen dat we in Toulouse zijn, maar verder wil ik er op dit moment niks over zeggen", reageert zaakwaarnemer Menno Groenveld tegenover de krant.

Cissoko doorliep de jeugdopleiding van de Nijmegenaren en met zijn acties aan de linkerkant groeide hij uit tot publiekslieveling in De Goffert. Toch was hij geen basisspeler in het team van coach Rogier Meijer. De linksbuiten speelde dit seizoen 26 duels in de Eredivisie, waarvan negen als basisspeler. Daarin scoorde hij twee keer.

Cissoko is de volgende speler die door Toulouse wordt opgepikt in Nederland. Hij gaat bij de Franse bekerwinnaar samenspelen met Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal. Stijn Spierings en Branco van den Boomen vertrekken deze zomer transfervrij. Die eerste is hard op weg naar PSV, terwijl die laatste al bij Ajax tekende.

NEC ontving in het verleden alleen hogere transfersommen voor Björn Vleminckx (Club Brugge/3,5 miljoen euro), Jasper Cillessen (Ajax/3,2 miljoen euro), Brett Holman (AZ/3 miljoen euro) en Arnaut Danjuma (Club Brugge/2,8 miljoen euro).