Yaya Touré verrast en wordt assistent-trainer van Belgische topclub

Yaya Touré verrast en wordt assistent-trainer van Belgische topclub

20-06-2023 19:33
14

Standard Luik heeft de komst van assistent-trainer Yaya Touré bevestigd. De Belgische topclub maakte het nieuws dinsdag bekend.

Touré gaat in het Stade Maurice Dufrasne hoofdtrainer Carl Hoefkens bijstaan, die halverwege vorig seizoen werd ontslagen bij Club Brugge. De oefenmeester werd recent gepresenteerd als opvolger van Ronny Deila, die een omgekeerde transfer maakte en komend seizoen juist in Brugge voor de groep stat.

Standard is erg blij met het aantrekken van de voormalig wereldster. 'Touré besloot vandaag om zich bij de staff van onze eerste ploeg te voegen, waar hij zijn geweldige ervaring als topvoetballer zal bijdragen. Onze club heet deze kampioen van harte welkom en wenst hem het bete toen in onze clubkleuren', aldus Standard op de clubsite.

Touré maakte furore op het internationale voetbaltoneel. De middenvelder begon zijn carriere bij SK Beveren in 2001 en speelde vervolgens bij AS Monaco, FC Barcelona en Manchester City. De oud-voetballer werkte vervolgens aan een overvolle prijzenkast. Ook als Ivoriaans international heeft Touré zich laten zien. Hij speelde maar liefst 102 wedstrijden en is viermaal uitgeroepen tot 'Afrikaans voetballer van het jaar'. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!