Streuer geeft uitleg over transfer Cerny: 'Daarom konden we niet meer vragen'

Streuer geeft uitleg over transfer Cerny: 'Daarom konden we niet meer vragen'

23-06-2023 14:53
78

Technisch directeur Jan Streuer heeft uitgelegd waarom FC Twente niet meer kon vragen voor Václav Cerny. VfL Wolfsburg betaalt naar verluidt acht miljoen euro voor de 25-jarige aanvaller, die vrijdagmiddag een contract tekende bij de Duitse club.

"De verkoop van Cerny was een stuk moeilijker dan die van Ramiz Zerrouki (Feyenoord red.)", aldus Streuer in gesprek met Voetbal International. "Dat wil zeggen: hij heeft twee keer een kruisbandblessure gehad. Het is altijd afwachten hoe een speler daarvan terugkeert."

Streuer vervolgt: "Een jaar geleden had ik absoluut niet gedacht dat we hem voor zo'n bedrag zouden kunnen verkopen. Maar Cerny heeft, mede door het elftal, geweldig gepresteerd het afgelopen seizoen. Ik hoor nu ook wel mensen die zeggen dat we hem voor een miljoen of twaalf hadden moeten verkopen. Maar dat is niet realistisch."

"Clubs weten wat hij heeft gehad, dat de knie een kwetsbare plek is voor een speler", vervolgt Streuer. "Cerny heeft nu eigenlijk voor het eerst een heel seizoen vol kunnen gaan. Alles bij elkaar is de prijs prima voor ons."