Grote verrassing: promovendus PEC neemt afscheid van Dick Schreuder

Grote verrassing: promovendus PEC neemt afscheid van Dick Schreuder

27-06-2023 09:10 Laatste update: 09:41
112

Dick Schreuder vertrekt bij PEC Zwolle. Dat maakt de promovendus dinsdagochtend bekend via de clubkanalen. Volgens Voetbal International kan de 51-jarige trainer de stap maken naar een Spaanse club. 

PEC en Schreuder gaan per direct uit ekaar. De oudere broer van Alfred Schreuder 'gaat aan de slag als hoofdtrainer elders in Europa', zo is te lezen. Volgens VI gaat het om een club uit Spanje die niet actief is op het hoogste niveau. 

Schreuder begon in 2021 bij PEC. Hij nam het destijds over van Art Langeler en behoedde de Zwollenaren bijna voor degradatie. Dat lukte uiteindelijk niet, waardoor de club degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Schreuder bleef bij PEC en bracht de club met attractief voetbal terug naar de Eredivisie, maar daar blijft het bij. 

"Ik zie mijn periode in Zwolle dan ook als een geslaagd project", aldus Schreuder in een reactie op de clubsite. "Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan."

Ook assistent-trainer Johan Plat vertrekt bij PEC. De club hoopt zo snel mogelijk een opvolger van Schreuder, die maandag nog werd verkozen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie, te presenteren. PEC begint uitgerekend vandaag aan de voorbereiding.

Snel meer...