'PEC Zwolle handelt snel en haalt Schreuder-opvolger terug naar Eredivisie'

'PEC Zwolle handelt snel en haalt Schreuder-opvolger terug naar Eredivisie'

27-06-2023 10:45 Laatste update: 11:51
62

Johnny Jansen moet de nieuwe trainer van PEC Zwolle worden. De promovendus nam dinsdagochtend verrassend afscheid van Dick Schreuder, die kiest voor een Spaans avontuur.

Jansen volgt Schreuder zo goed als zeker op bij PEC, melden Voetbal International en de Leeuwarder Courant. Dat is opvallend, omdat de 48-jarige Fries net was begonnen aan een nieuwe klus in Libanon. Jansen gaat Safa SC uit de Libanese hoofdstad Beiroet na twee weken alweer verlaten voor een terugkeer in de Eredivisie.

PEC Zwolle kondigde al aan op 'hele korte termijn' een nieuwe trainer te willen presenteren. Dat wordt dus Jansen, die tussen 2019 en begin 2022 aan het roer stond bij sc Heerenveen. Na een sabbatical van een jaar en gesprekken met onder meer SC Telstar en een club uit Indonesië tekende hij eind april in Libanon.

PEC begon uitgerekend dinsdagochtend aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Assistent-trainer Henry van de Vegt nam de honneurs waar. Schreuder verkast naar CD Castellón, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. De club heeft onder leiding van pokermiljonair Haralabos Voulgaris grote ambities.