Jans keert voorlopig niet terug: 'Of er moet een droomaanbieding komen'

Jans keert voorlopig niet terug: 'Of er moet een droomaanbieding komen'

28-06-2023 14:40 Laatste update: 14:44
34

Ron Jans is nog niet uitgekeken op het trainersvak. Toch is de oefenmeester, die het afgelopen seizoen met FC Twente op plek vijf eindigde in de Eredivisie, blij dat hij even kan ontspannen. Dat zei Jans in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Het is wel lekker om even te kunnen ademen", aldus Jans. "Ik ben eigenlijk helemaal niet moe na het afgelopen seizoen. Ik ben ook nog helemaal niet uitgekeken op dit vak. Maar het is wel lekker dat je dit kunt doen. Het is nu verhuizen, afscheid nemen van mensen, auto inleveren, huis inleveren. Dat soort dingen. Het voelde in ieder geval héél erg ontspannen. Je hebt nu niet meer zoiets van: ik moet maandag weer beginnen en komt een speler wel of niet, heb je er nog gesprekken mee, plannen, nieuwe stafleden, voorbereiding, oefenwedstrijden… Het is lekker rustig."

De kinderen van Jans zouden graag met hun vader naar een Europese wedstrijd in Engeland of Italië willen gaan. "We gaan met de jongens kijken of we die landen kunnen bezoeken. De middelste is helemaal gek van AC Milan, dus dat zou een optie kunnen zijn. Ik heb goede contacten met Manchester City, die spelen ook wel leuk voetbal."

Jans werd eerder in verband gebracht met Sparta Rotterdam. "Er zijn meerdere dingen geopperd of gepolst. Ik heb gezegd wat ik ging doen en ik doe wat ik heb gezegd." De komende tijd zien we de coach dus niet terug als trainer. "Of er moet een droomaanbieding komen. Dat zal niet gebeuren. Ik weet niet eens wat die droom is. Voorlopig ga ik vanaf de zijkant naar het voetbal kijken."