'Ramos wil na 18 jaar cirkel rond maken, clubleiding Sevilla twijfelt nog'

'Ramos wil na 18 jaar cirkel rond maken, clubleiding Sevilla twijfelt nog'

28-06-2023 16:28 Laatste update: 29-06-2023 14:15
65

Sergio Ramos hoopt binnenkort de cirkel rond te maken en terug te keren bij zijn eerste liefde: Sevilla. Dat melden diverse Spaanse media. In de bestuurskamers van de club wordt echter nog getwijfeld over een hereniging, aangezien de inmiddels 37-jarige Ramos allesbehalve op handen gedragen wordt door het publiek. 

Ramos vertrok onlangs na twee seizoenen bij Paris Saint-Germain. Sindsdien zit de oud-aanvoerder van Real Madrid zonder club. Hij had naar verluidt de mogelijkheid om aan de slag te gaan in Saudi-Arabië, maar daar had hij geen oren naar. De 180-voudig international van Spanje wil terugkeren in zijn geboorteland en doet dat het liefst bij Sevilla. 

Dat meldt zowel El Larguero als AS. Ramos zou zijn transferwens hoogstpersoonlijk duidelijk hebben gemaakt bij zijn oude club. Hij heeft laten weten bereid te zijn om in te leveren op zijn salaris in vergelijking met wat hij in Parijs verdiende. Zelfs dan zou hij nog een grootverdiener worden bij de nummer twaalf van het afgelopen La Liga-seizoen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)

Waar Ramos heel enthousiast is, geldt dat nog niet helemaal voor Sevilla. De beleidsbepalers van de club kampen met twijfels en vragen zich af of Ramos een dergelijk salaris wel waard is. Sevilla beschikt na het winnen van de Europa League én daarmee ook plaatsing voor de Champions League wel over wat meer financiële ademruimte. 

Niet zo geliefd
Daarnaast wordt er getwijfeld vanwege zijn status bij de fans van Sevilla. Ramos is immers niet zo populair bij een groot gedeelte van de aanhang, iets wat jarenlang duidelijk werd als hij met Real Madrid op bezoek kwam. De centrale verdediger vertrok in 2005 bij de Zuid-Spaanse club na mislukte onderhandelingen over een nieuw contract. Dat zette destijds kwaad bloed bij veel Sevilla-suporters. 

Eerder dit jaar maakte VoetbalPrimeur een reportage over Sevilla FC, Sergio Ramos en Jésus Navas. Deze is hieronder te zien: