'Van Hecke krijgt beloning van Brighton & Hove Albion na Haaland-clash'

'Van Hecke krijgt beloning van Brighton & Hove Albion na Haaland-clash'

04-07-2023 11:21 Laatste update: 13:00
12

Na de komst van Anderlecht-keeper Bart Verbruggen en de verlenging van Joël Veltman is nu ook Jan Paul van Hecke beloond door Brighton. De verdediger krijgt volgens Voetbal International een 'flink verbeterde verbintenis' bij de Premier League-club, waardoor verschillende clubs misgrijpen.

Even leek het erop dat Van Hecke in de anonimiteit dreigde te verdwijnen. De jeugdinternational kwam nauwelijks aan bod en genoot interesse van een aantal grote clubs, waaronder Galatasaray en AS Roma. Afgelopen winter had Feyenoord de intentie om de verdediger te huren, maar na ingrijpen van trainer Roberto De Zerbi ging dat feest niet door. Ook promovendus Luton Town nam tevergeefs contact op om een deal te bespreken.

Van Hecke speelde een reeks sterke wedstrijden in de slotfase van het Premier League-seizoen. Ook een succesvolle directe confrontatie met Manchester City-superster Erling Haaland overtuigde De Zerbi van de potentie van de jeugdinternational. De Italiaanse oefenmeester maakte zich binnen de club hard om Van Hecke langer te binden. Met de Europa League in het vooruitzicht denkt men veel speeltijd te hebben voor Van Hecke, die een aflopend contract had tot 30 juni.

Dat overtuigde de voormalig speler van NAC Breda, sc Heerenveen en Blackburn Rovers om een nieuw contract te tekenen bij Brighton. Volgens het medium zal de centrale verdediger tekenen tot medio 2025.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!