ED schetst prioriteiten voor PSV en ziet tweestrijd: 'Lastige keuze voor Bosz'

ED schetst prioriteiten voor PSV en ziet tweestrijd: 'Lastige keuze voor Bosz'

17-07-2023 08:32
165

PSV moet snel schakelen na het vertrek van Xavi Simons. Het Eindhovens Dagblad zet maandag de prioriteiten van de Nederlandse topclub op een rij.

Charles De Ketelaere van AC Milan en Aster Vranckx van VfL Wolfsburg zijn inmiddels door PSV benaderd, maar het is nog onduidelijk of de Belgen naar het Philips Stadion kunnen en willen komen. Volgens de regionale krant staat het hoe dan ook vast dat op het middenveld 'twee belangrijke inkomende transfers nodig zijn'. Met Joey Veerman, Guus Til en Ibrahim Sangaré zijn in die linie maar drie basiswaardige spelers over. Die laatste kan bovendien nog vertrekken.

PSV zoekt daarnaast naar defensieve versterkingen. 'De opbrengst van Simons kan de club nog besteden aan de grote pot geld die nodig is voor het aantrekken van Davinson Sánchez, de Colombiaan met wie trainer Peter Bosz eerder samenwerkte bij Ajax. PSV blijft dit nog een keer proberen, zo stellen bronnen binnen de club', schrijft het ED.

PSV moet wellicht ook nog op zoek naar een nieuwe tweede doelman, al wil Joël Drommel tijdens de voorbereiding voor zijn kans gaan. Hij hoopt Walter Benítez onder de lat te verdringen, mede doordat hij beter is in het meevoetballen. Het ED stelt dat de strijd tussen de twee nog open lijkt te liggen en dat het voor Bosz weleens een lastige keuze kan worden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!