FC Utrecht maakt tonnen over naar Deventer: 'Hebben hem nadrukkelijk gevolgd'

FC Utrecht maakt tonnen over naar Deventer: 'Hebben hem nadrukkelijk gevolgd'

18-07-2023 14:10
59

FC Utrecht heeft Isac Lidberg dinsdagmiddag gepresenteerd. De Domstedelingen nemen de Zweedse spits over van Go Ahead Eagles en betalen naar verluidt negen ton.

Recent lekte al uit dat Utrecht zich zou gaan versterken met Lidberg, nu is dat ook officieel. Naar verluidt betaalt Utrecht bijna één miljoen euro aan Go Ahead. Met de transfer speelt Utrecht in op een mogelijke exit van Tasos Douvikas, die in de concrete belangstelling van SS Lazio staat.

Technisch directeur Jordy Zuidam reageert in gesprek met de clubkanalen op de transfer van Lidberg. "Isac is een sterke spits met veel power. Hij is een echte teamplayer en stopt veel energie in wedstrijden, daardoor zaait hij veel onrust in de defensies van tegenstanders waardoor kansen ontstaan."

"Isac heeft de laatste jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt die we nadrukkelijk hebben gevolgd", gaat een tevreden Zuidam verder. "De scouting en onze individueel trainer Jacob Mulenga kennen hem goed en we zijn blij dat we zijn specifieke kwaliteiten kunnen toevoegen aan onze selectie."

Lidberg speelde in totaal twee jaar in Deventer, nadat hij transfervrij overkwam vanuit Zweden. Vorig seizoen maakte de 24-jarige aanvalsleider een prima indruk bij Go Ahead: in 33 Eredivisie-optredens was hij goed voor zeven goals en vijf assists.