Fortuna Sittard haalt transfervrije Dijks op: 'Welkom Il Trattore!'

Fortuna Sittard haalt transfervrije Dijks op: 'Welkom Il Trattore!'

18-07-2023 18:34 Laatste update: 18:41
67

Fortuna Sittard heeft Mitchell Dijks gepresenteerd. De verdediger stelde het afgelopen seizoen enigszins teleur bij Vitesse, maar krijgt een nieuwe kans op voetbal in de Eredivisie

Dijks verruilde het afgelopen seizoen FC Bologna voor Vitesse, maar raakte direct geblesseerd en moest lang toekijken. Uiteindelijk kwam de speler tot zeven optredens voor de Arnhemmers. Dijks kon ook naar Willem II, maar kiest voor de club uit Limburg. Dijks tekent een eenjarig contract bij Fortuna. 

De verdediger kijkt uit naar het avontuur met de club. "Ik heb meerdere gesprekken gehad met Americo (Branco, technisch manager, red), daardoor werd ik steeds enthousiaster over deze nieuwe uitdaging. Fortuna voelt op dit moment als de juiste stap voor mijn carrière. We gaan er een mooi seizoen van maken. Samen nao veure."

Branco is enthousiast over de komst van Dijks, die de nodige ervaring met zich meebrengt. "Ik ben blij dat Mitchell voor Fortuna kiest. We hebben goede gesprekken gehad, hierin kwam hij ontzettend gretig over. Mitchell neemt een berg aan ervaring mee, nationaal en international. Daarnaast is hij een echte winnaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren."

Dijks doorliep de jeugdopleiding bij FC Volendam en Ajax. De verdediger speelde vervolgens voor sc Heerenveen, Ajax, Willem II, Norwich City, Bologna en Vitesse.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!