Steijn wijst Bassey de deur: 'Met dat geld kan Ajax zich behoorlijk versterken'

Steijn wijst Bassey de deur: 'Met dat geld kan Ajax zich behoorlijk versterken'

22-07-2023 17:00 Laatste update: 17:13
135

Maurice Steijn heeft Calvin Bassey duidelijk gemaakt dat hij geen toekomst heeft bij Ajax. De Amsterdamse club is akkoord met Fulham over een transfersom van 21 miljoen euro en wil het vrijgekomen geld investeren in nieuwe spelers.

Bassey kan beter vertrekken, beaamt Steijn na de oefennederlaag van Ajax tegen Anderlecht (3-0). "Ook vanwege het geld, want als hij gaat, kunnen wij ons behoorlijk versterken", licht de trainer van Ajax toe in gesprek met De Telegraaf. "Dat heb ik hem ook eerlijk verteld."

Wedden

Meer odds

Zaterdagochtend sprak Steijn met Bassey, die komend seizoen niet kan rekenen op een basisplaats. Nu lonkt Fulham. "Hij heeft vorig seizoen een heel zwaar jaar gehad. Iedereen krijgt een tweede kans en als hij het beter doet dan een ander gaat hij spelen. Maar de kans is - zeker als we een nieuwe linksback of linker centrale verdediger gaan halen - dat hij niet speelt", legt Steijn uit.

Ajax wil een spits en rechter centrale verdediger toevoegen aan de selectie, maar blijkt dus ook op zoek naar een linker centrale verdediger of linksback. Op dit moment maakt technisch directeur Sven Mislintat werk van een extra middenvelder: op Eduard Spertsyan van FK Krasnodar is ruim tien miljoen euro geboden, aldus Fabrizio Romano.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!