Groningen gaat 'fantastische gozer' kwijtraken: 'Gelimiteerde som afgesproken'

Groningen gaat 'fantastische gozer' kwijtraken: 'Gelimiteerde som afgesproken'

24-07-2023 21:15
22

FC Groningen ziet Johan Hove binnen afzienbare tijd met pijn in het hart vertrekken. De Noorse middenvelder heeft een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract en is volgens algemeen directeur Wouter Gudde zeer gewild.

Hove (22) arriveerde in de winter en kon niet voorkomen dat Groningen kansloos degradeerde uit de Eredivisie. Daardoor is hij voor een vastgesteld bedrag op te halen. "De kans dat hij in Groningen blijft is heel klein. Dat gaat echt niet gebeuren", aldus Gudde bij Radio Milko, een podcast van het Dagblad van het Noorden.

Groningen kan Hove elk moment kwijtraken. "We hebben bij zijn komst een gelimiteerde afkoopsom afgesproken en er is nu gewoon heel veel belangstelling voor hem. Nu wil hij de juiste keuze maken." Op dit moment traint de jeugdinternational van Noorwegen nog mee in Groningen. "Hij is van harte welkom. Het is ook een fantastische gozer in de groep."

De interesse in Hove is volgens Gudde afkomstig van grote clubs. "Die hebben meer budget dan wij. Wij zitten nu eigenlijk op een stoel te wachten tot hij zijn nieuwe club bekendmaakt. Ik verwacht deze week wel duidelijkheid."