Ajax moet mogelijk nog lang wachten op Kroes, die voor 'monsterklus' staat

Ajax moet mogelijk nog lang wachten op Kroes, die voor 'monsterklus' staat

03-08-2023 06:55 Laatste update: 07:13
340

Alex Kroes moet de opvolger worden van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax, zo maakten de Amsterdammers woensdag bekend. Maar wanneer de 48-jarige Utrechter aan de slag gaat in de Johan Cruijff Arena, is afwachten.

Kroes komt over van het verraste AZ, waar hij zijn arbeidsovereenkomst heeft opgezegd. In zijn contract staat echter een non-concurrentiebeding voor één jaar. Acht maanden geleden werd hij in Alkmaar aangesteld als directeur International Football Strategy. 'In het ergste geval voor Ajax wordt Kroes pas per 1 augustus 2024 aangesteld', schrijft De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Met de komst van Kroes, die vorig jaar nog in beeld was om technisch directeur te worden in Amsterdam, heeft Ajax zich verzekerd van een nieuwe baas met Ajax-dna. De mede-oprichter van sportmanagementbureau SEG is al dertig jaar lid van Ajax en speelde er in de jeugd en de amateurtak. Het Algemeen Dagblad beschrijft als een 'slimme ondernemer met sociale vaardigheden, handelsgeest en mondiaal netwerk'.

'Kroes wacht trouwens een monsterklus bij Ajax, want het rommelt aan alle kanten nadat de club het slechtste seizoen sinds tijden beleefde', aldus De Telegraaf. Eerste keus was overigens niet. Commercieel directeur Menno Geelen werd aanvankelijk gevraagd om Van der Sar op te volgen, maar bedankte voor de eer. 'Eigenlijk heeft Kroes, als hij eenmaal mag aantreden, alleen geen omkijken naar de commerciële afdeling.'

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!