Ajax op plek vier verwacht: 'Ik denk dat de club implodeert of explodeert'

Ajax op plek vier verwacht: 'Ik denk dat de club implodeert of explodeert'

03-08-2023 10:12 Laatste update: 10:14
321

Ajax komt volgend seizoen niet verder dan de vierde plaats in de Eredivisie. Die voorspelling doet Hugo Borst. De columnist en presentator laat tegenover Voetbal International geen spaan heel van de Amsterdamse club.

"Ajax ligt volledig op zijn reet, in alle geledingen is er ongemak", steekt Borst van wal. "De trainer (Maurice Steijn, red.) is nieuw en de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) is min of meer een rookie, een buitenlander ook. Het gemopper hoor je van alle kanten komen, niet alleen van Sjaak Swart. Er is onrust - en het was al een politieke partij."

Wedden

Meer odds

Volgens de Spartaan is de selectie 'ondermaats'. Met name achterin zijn er problemen. "Er spelen kinderen in het centrum", doelt hij op Jorrel Hato (17) en Olivier Aertssen (18). "Natuurlijk zal er nog wat bijkomen, maar Ajax heeft zijn zaken heel slecht voor elkaar. Wat een potje hebben ze ervan gemaakt."

Om die reden denkt Borst dat Ajax komend seizoen vierde wordt in de Eredivisie. "Dat is beschamend. Ik heb best vertrouwen in de trainer, maar ik denk niet dat hij de boel in zijn eentje kan rechttrekken. Met zo'n matige selectie komt het gewoon niet goed. Ik denk dat er heel veel gaat gebeuren en dat de club implodeert of explodeert, op alle fronten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!