PSV-fan (14) raakt gewond in De Kuip: 'Grote stang kwam precies op ons af'

PSV-fan (14) raakt gewond in De Kuip: 'Grote stang kwam precies op ons af'

05-08-2023 23:52
424

Niet alleen een Feyenoord-supporter, maar ook een veertienjarige PSV-fan is vrijdag gewond geraakt tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Milo Aerts liep een kneuzing in zijn onderarm op. Volgens vader Paul Aerts had het veel erger kunnen aflopen.

"Bij de afgekeurde goal van Isaac Babadi gingen al dingen uit de netconstructie boven ons los. Supporters waren in de netten gaan hangen en daardoor viel al een aantal ijzeren dingen naar beneden", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Op het moment dat Noa Lang scoorde, viel het net helemaal naar beneden en ook een grote ijzeren stang schoot los en kwam precies ons op af."

"Dat ding raakte eerst een stoel en schoot daarna terug naar de arm van Milo, die tintelingen en pijn had. Als die staaf op een hoofd was gevallen, had het zeer ernstig kunnen zijn", stelt Aerts. "Ik vind het onverantwoordelijk dat een aantal supporters van PSV in de netten is geklommen. Ze nemen daarmee grote risico’s, want daardoor heeft de constructie losgelaten. Maar ik vind ook dat die constructie slecht was. De netten zijn opgehangen voor de veiligheid, maar waren zelf onveilig."

Aerts waarschuwt de Rotterdamse club. "Als er netten simpel los gaan en zoveel dingen naar beneden vallen, is dat munitie voor mensen die niet sporen." Eerder werd al gemeld dat PSV-fans bewust met ijzeren voorwerpen gooiden, maar mogelijk zit de vork dus iets anders in de steel. Aerts heeft in ieder geval niet gezien dat er met spullen werd gegooid. "Ik kan niet uitsluiten dat er door een enkeling iets is gegooid, maar zelf heb ik dat niet gezien."