Aangifte tegen PSV-supporters: 'We hebben dit nog nooit meegemaakt'

Aangifte tegen PSV-supporters: 'We hebben dit nog nooit meegemaakt'

06-08-2023 18:31
124

Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord, heeft geschrokken gereageerd op het incident tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV (1-0). Tijdens de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen hebben supporters van de bezoekers uit Eindhoven vernielingen aangebracht in het Rotterdamse stadion en daarbij is een aantal lichtgewonden gevallen.

"Ik zit pas heel kort bij Stadion Feijenoord en anderen al heel lang, maar we hebben dit nog nooit meegemaakt", aldus De Leeuw in gesprek met RTV Rijnmond. "We doen dit al dertig jaar tijdens bijvoorbeeld Europese wedstrijden en het gaat nooit fout. Tot nu. Maar moedwillig kan alles kapot en ik ben dan ook echt geschrokken. Dit is nog gekker dan eerder met de toiletten, vooral omdat het de veiligheid van anderen aangaat. Je brengt ernstig de veiligheid in gevaar en als je de beelden terugziet dan is het echt waanzin."

Wedden

Meer odds

De Leeuw kan nog niet zeggen hoe groot de financiële schade is. "Dat moet uitgezocht worden en daar gaan we maandag mee aan de slag", zei de directeur. "We laten dit onderzoek door een onafhankelijk expert uitvoeren omdat we daar geen enkele discussie over willen. Uiteindelijk zullen we PSV ervoor aansprakelijk stellen, dat is gebruikelijk. Hoe de financiële afhandeling daarna verder gaat wordt uitgezocht, puur omdat in 2018 voor het laatst deze wedstrijd in De Kuip gespeeld werd en we de reglementen moeten nakijken. Maar je wilt een veilig stadion voor iedereen, daar zet je als eerste op in. Je denkt dan niet aan geld, maar vooral aan hoe je het veilig houdt en wie ervoor gestraft worden."