Update: Oosting bevestigt Twente-domper, Van Wolfswinkel vervangt Steijn

Update: Oosting bevestigt Twente-domper, Van Wolfswinkel vervangt Steijn

09-08-2023 11:38 Laatste update: 15:26
51

Sem Steijn is vanwege een blessure woensdag niet op het trainingsveld van FC Twente verschenen. De held van het Conference League-tweeluik met Hammarby trainde eerder ook al apart van de groep, waardoor wordt gevreesd voor zijn afwezigheid in het duel met FC Riga.

In de eerste duels van de Conference League-voorrondes was Steijn van onschatbare waarde. De middenvelder scoorde het enige doelpunt in de overwinning in eigen huis tegen Hammarby en in Zweden was hij van levensbelang door diep in de verlenging te gelijkmaker binnen te schieten. FC Twente heeft nog niet bekend gemaakt om wat voor blessure het gaat en hoe lang Steijn niet kan trainen.

Wedden

Meer odds

Voor Twente is het eventuele wegvallen van Steijn niet de eerste domper richting de wedstrijd tegen FC Riga. Ook Gijs Smal moest eerder al afhaken in de voorbereiding vanwege een blessure. Door een kwetsuur aan zijn kuit kan de linksback allebei de duels met FC Riga niet meedoen. Hij zal de komende weken sowieso uitgeschakeld zijn door de blessure.

Update: FC Twente kan donderdag tegen Riga FC in de derde voorronde van de Conference League geen beroep doen op Sem Steijn.Β "Sem ging tegen Hammarby door zijn enkel. Het is voor hem nu te kort dag om hem te laten spelen", zegt trainer Joseph Oosting tegen de NOS. Hij hoopt wel dat de middenvelder snel weer aansluit. "Maar ik ben geen arts."

Ricky van Wolfswinkel vervangt Steijn tegen Riga. Met Gijs Smal ontbreekt ook al een andere steunpilaar.