'Volop Eredivisie-belangstelling voor PSV'er Van Duiven: eerste club meldt zich'

'Volop Eredivisie-belangstelling voor PSV'er Van Duiven: eerste club meldt zich'

10-08-2023 16:12
128

Jason van Duiven kan een stap maken binnen de Eredivisie. Heracles Almelo heeft zich gemeld voor de achttienjarige aanvaller van PSV, aldus het Eindhovens Dagblad.

Heracles wil Van Duiven huren van PSV. Daarin staan de gepromoveerde Almeloërs niet alleen: volgens het Eindhovens Dagblad zijn er 'nog veel meer clubs die interesse hebben getoond in een tijdelijke of definitieve overname' van Van Duiven. Zo zou NEC hem op permanente basis willen inlijven.

Van Duiven staat in Eindhoven te boek als een groot talent. Vorig jaar brak hij door in de Keuken Kampioen Divisie en kroonde hij zich met vijftien competitiegoals tot topscorer van Jong PSV. In de voorbereiding gaf trainer Peter Bosz hem ook regelmatig speelminuten. De concurrentie - met Luuk de Jong en Ricardo Pepi - liegt er echter niet om.

Nu is het de vraag waar Van Duiven komend seizoen speelt. Zelf wil de talentvolle spits het liefst vlieguren maken in de Eredivisie, 'maar zijn droom blijft om bij PSV door te breken en daarvoor ook de tijd te nemen', aldus het ED. Het geïnteresseerde Heracles heeft als voordeel dat Van Duiven oorspronkelijk uit Almelo komt.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!