Officieel: PSV doet zaken met Bayern München en haalt Tillman als opvolger Simons

Officieel: PSV doet zaken met Bayern München en haalt Tillman als opvolger Simons

10-08-2023 19:15 Laatste update: 11-08-2023 08:40
174

PSV heeft Malik Tillman van Bayern München gepresenteerd als gloednieuwe aanwinst. De aanvallende middenvelder komt over van Bayern München. De Eindhovenaren huren de Amerikaans internationaal voor één jaar, met een optie tot koop. Tillman wordt gezien als de opvolger van de vertrokken Xavi Simons.

De huursom die PSV betaalt voor Tillman is één miljoen euro. De optie tot koop ligt tussen de twaalf en vijftien miljoen euro. Tillman stond al langere tijd op de radar in Eindhoven, maar nu heeft hij zijn medische keuring ook doorstaan. Vorig seizoen speelde het 21-jarige jeugdproduct van Bayern München nog op huurbasis voor Rangers FC. Tillman is een aanvallende middenvelder die ook als schauwspits en rechtsbuiten uit de voeten kan. De rechtspoot werd geboren in Nürnberg, maar besloot na jeugdinterlands voor Duitsland toch voor het Amerikaanse nationale elftal te spelen.

Wedden

Meer odds

Voordat Tillman naar Eindhoven kwam, zette hij nog wel zijn handtekening onder een contractverlenging bij Bayern München. De middenvelder ligt nu tot 2026 vast bij Der Rekordmeister, maar PSV heeft dus een optie tot koop als Tillman goed bevalt. De in Duitsland geboren Amerikaan speelde zeven wedstrijden voor de hoofdmacht van Bayern en wist daarin ook één keer te scoren.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat Tillman ondanks meerdere geïnteresseerde clubs, toch voor PSV heeft gekozen. "We waren opzoek naar een speler met scorend vermogen en die daarnaast in de kleine ruimtes kan acteren. Malik stond er bij de scouting erg goed op. Hij is gewend aan een hoog niveau, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich snel kan aanpassen."