'NEC op de Japanse tour: Nijmegenaren laten oog vallen op jonge middenvelder'

'NEC op de Japanse tour: Nijmegenaren laten oog vallen op jonge middenvelder'

14-08-2023 10:20
55

NEC heeft zich bij Fagiano Okayama gemeld voor Kodai Sano, dat meldt Voetbal International. De negentienjarige middenvelder, die uitkomt op het tweede Japanse niveau, moet de Nijmegenaren op het middenveld van extra opties voorzien.

Eerder wist NEC de Japanse spits Koki Ogawa al op huurbasis over te nemen van Yokohama. Sano zou de definitieve stap moeten maken. De middenvelder speelde in mei nog het WK Onder-20 met zijn land en moet in het Gofferstadion gaan concurreren met Lasse Schöne, Dirk Proper en Mees Hoedemakers, die overkwam van SC Cambuur.

Sano zou niet de laatste versterking moeten zijn. NEC wil zich nog roeren op de transfermarkt om de selectie verder op peil te brengen. Zondag verloor het elftal van trainer Rogier Meijer in eigen huis nog teleurstellend van Excelsior (3-4), waarmee het seizoen minder werd afgetrapt dan gehoopt. NEC versterkte zich eerder al met Lars Olden Larsen, Mathias Ross, Bram Nuytinck en Sontje Hansen. Rober González, Youri Baas en Brayann Pereira werden gehuurd.