Van Bronckhorst duidelijk: Ik denk dat hij een versterking is voor PSV

Van Bronckhorst duidelijk: "Ik denk dat hij een versterking is voor PSV"

22-08-2023 20:57
7

Giovanni van Bronckhorst is overtuigd van de kwaliteiten van PSV-aanwinst Malik Tillman. De Nederlandse trainer werkte bij Rangers FC, nu opnieuw de Champions League-opponent van de Eindhovenaren, samen met de Amerikaan.

PSV versterkte zich deze zomer op Tillman, die op huurbasis met optie tot koop overkwam bij Bayern München. Vorig seizoen was hij nog actief bij het Rangers van toenmalig manager Van Bronckhorst. "Ik heb veel beelden van hem bekeken, voordat hij naar ons toe kwam: een goede speler en een groot talent", begint Van Bronckhorst in de studio van RTL.

Wedden

Meer odds

"Hij deed het geweldig voor ons vorig jaar. Hij gaf een assist tegen PSV en scoorde belangrijke goals tegen Union. Hij is sterk aan de bal en ook zijn werkethiek: hij is er niet vies van om wat vuile meters te maken. Ook scant hij vaak in de wedstrijd, terwijl hij een goede dribbel heeft", gaat de voormalig Oranje-international verder. Peter Bosz gaf onlangs aan dat Tillman verlegen is en Van Bronckhorst zag dat ook. "Hij is heel verlegen en stil."

"Ik denk dat hij een versterking is voor PSV. Ik verwacht dat hij een beetje op de positie van Saibari zal spelen. Ik denk wel dat Rangers hem wilde kopen, maar Bayern München heeft de optie tot koop die Rangers had afgekocht. Daarom zit hij nu bij PSV", besluit Van Bronckhorst.