FC Utrecht zorgt voor eerste trainersontslag: Silberbauer moet vertrekken

FC Utrecht zorgt voor eerste trainersontslag: Silberbauer moet vertrekken

29-08-2023 09:30 Laatste update: 09:32
259

Michael Silberbauer is niet langer de hoofdtrainer van FC Utrecht. Na de desastreuze start in de Eredivisie, met nul punten en nul goals, heeft de clubleiding ingegrepen. De spelersgroep is dinsdagochtend ingelicht.

Acht maanden geleden volgde hij Henk Fraser op, nu staat Silberbauer alweer op straat. De dramatische seizoenstart wakkerde de discussie over zijn positie al stevig aan. Na crisisberaad is besloten dat Silberbauer niet de juiste man is om het lek boven te krijgen in Stadion Galgenwaard.

Na de derde nederlaag op rij trok de Deense trainer afgelopen zondag al een pijnlijke conclusie. "Ik kan alleen maar zeggen: voor een club met zulke ambities is dit niet goed genoeg", aldus Silberbauer na de 1-0 nederlaag tegen promovendus PEC Zwolle.

Het is nog niet bekend wie hem opvolgt, maar Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar. De assistent stond bij FC Eindhoven al eens - met succes - op eigen benen.

Sinds het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax in januari 2018 heeft FC Utrecht zeven verschillende trainers gehad, van wie er vier voortijdig vertrokken. Alleen de interim-coaches Dick Advocaat en Rick Kruys maakten hun klus af. Silberbauer is de nummer vijf in de rij.

In 2008 maakt Silberbauer voor het eerst zijn opwachting in Utrecht. Als middenvelder kwam hij 113 keer in actie voor de club uit de Domstad. Als aanvoerder was hij een belangrijk onderdeel van de succesvolle Europese campagne in het seizoen 2010/2011.