Van Bronckhorst vindt Silberbauer-ontslag 'snel' en gaat in op mogelijke opvolging

Van Bronckhorst vindt Silberbauer-ontslag 'snel' en gaat in op mogelijke opvolging

29-08-2023 20:42
32

Mocht FC Utrecht overwegen aan te kloppen bij Giovanni van Bronckhorst, dan kunnen de Domstedelingen rekening houden met een afwijzing. De oud-trainer van Feyenoord en Rangers FC geeft aan liever niet in Nederland aan de slag te willen gaan. 

Utrecht maakte dinsdagochtend bekend te scheiden met Michael Silberbauer. Reden: de dramatische seizoensstart. Silberbauer behaalde met Utrecht geen enkele punt in de eerste drie competitieduels. Daarnaast scoorde zijn ploeg ook geen enkele keer. De Telegraaf meldde later op de dag al dat Ron Jans de 'topkandidaat' is om het stokje over te nemen in De Galgenwaard.

Wellicht zingt ook de naam van Van Bronckhorst rond in de bestuurskamers. Sinds zijn vertrek bij Rangers FC is hij clubloos. De voormalig linksback annex middenvelder gaat in de studio van RTL 7 in op het vertrek van Silberbauer. "Ik vond het vrij snel. Drie wedstrijden, nul punten. Los van de trainer, iedereen moet presteren en ook de trainer, maar dit wel heel erg vroeg." 

Van Bronckhorst ziet zichzelf niet als eventuele opvolger. "Mijn ambitie ligt op dit moment niet in Nederland, maar in het buitenland." Onlangs gaf Gio bij De Cor Potcast al aan een aantal telefoontjes te hebben gekregen. "Ik heb een aantal aanbiedingen gehad, maar die heb ik afgewezen omdat ik het nu goed heb."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!