Mathijsen haalt op de valreep ervaren PEC-verdediger naar ADO Den Haag

Mathijsen haalt op de valreep ervaren PEC-verdediger naar ADO Den Haag

01-09-2023 21:08 Laatste update: 02-09-2023 01:58
6

ADO Den Haag heeft vlak voor het sluiten van de markt de komst van Bart van Hintum aangekondigd. De ervaren 36-jarige verdediger komt over van PEC Zwolle, voor wie hij liefst 193 officiële wedstrijden speelde. 

"Uit de gesprekken met de club sprak veel vertrouwen en het plan sprak mij erg aan. Natuurlijk is het moeilijk om PEC na zo’n mooie tijd te verlaten, maar ik kijk tegelijkertijd heel erg uit naar dit seizoen in het geel-groen", aldus Van Hintum, die bij de Zwollenaren nog een contract had tot medio 2024. In de Hofstad heeft de verdediger zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. 

Wedden

Meer odds

Joris Mathijsen, technisch directeur van ADO, verklapt dat de club zich verder niet meer zal roeren op de transfermarkt. "Met Bart halen we een ervaren defensieve kracht in huis waar we nog naar op zoek waren. Bart is een echte professional die weet wat er nodig is om onze doelstellingen na te jagen."

Van Hintum had vorig jaar een groot aandeel in de promotie van PEC. Marck Coonen, technisch manager van PEC, laat weten dat zijn perspectief op speeltijd dit seizoen minder groot zou zijn. "Tegen Bart zijn we vanaf het begin af aan eerlijk geweest. Dit seizoen zou zijn uitzicht op speeltijd beduidend minder zijn", zo is te lezen op de site van PEC.