Almere City verliest opnieuw: PEC te sterk in Yanmar Stadion na bizarre slotfase

02-09-2023 18:41 Laatste update: 18:41
59

Almere City is er in de vierde speelronde van de Eredivisie niet in geslaagd om het eerste punt van het seizoen te pakken. In eigen huis werd verloren van PEC Zwolle mede dankzij een schitterend doelpunt van Davy van den Berg en een knotsgekke blessuretijd.

Al in de vierde minuut kwam PEC op voorsprong nadat Van den Berg de bal met de borst aannam en door middel van een volley prachtig scoorde. De club uit Zwolle zette na het eerste doelpunt aan en werd steeds gevaarlijker. Van den Berg probeerde het het opnieuw met een schot van ongeveer twintig meter, echter belandde de bal net boven het doel van keeper Nordin Bakker.

In de tweede helft leek het er na ongeveer tien minuten spelen op dat Almere City op gelijke hoogte zou komen. Nadat García Mac Nulty de bal tegen de hand kreeg besloot de scheidsrechter om op het scherm te gaan kijken: geen strafschop voor de thuisploeg.

Almere City kwam beter in de wedstrijd, echter bleef een doelpunt uit. Tot de extra tijd. Joey Jacobs maakte in de zesde minuut van de extra tijd de gelijkmaker, waardoor het erop leek dat de thuisploeg het eerste punt van het Eredivisie-seizoen zou pakken. Eén minuut later haalde Tolis Vellios Almere uit hun droom door de 1-2 binnen te schieten.

Direct na het doelpunt werd er een beker op het veld gegooid, waardoor beide teams naar de kleedkamers gingen. Na terugkomst op het veld werd er nog anderhalve minuut gevoetbald. Doelpunten bleven echter uit.