Earnest Stewart over financiële situatie PSV

Stewart over transferbeleid: 'PSV neemt geen risico's, het gaat financieel goed'

4 september om 21:15
Laatste update: 4 september om 21:17

Het gaat financieel goed met PSV, aldus Earnest Stewart. De Eindhovenaren worden hier en daar verweten dat ze tijdens de laatste transferwindow te veel risico zouden hebben genomen, maar daar is volgens de technisch directeur helemaal geen sprake van. 

PSV legde op de valreep een behoorlijk bod van Brentford op Johan Bakayoko naast zich neer. Naar verluidt ging het om 40 miljoen euro. Ook betaalde het 15 miljoen euro voor Hirving Lozano, die met zijn 28 jaar wellicht niet al te veel restwaarde meer heeft. Stewart vindt niet dat PSV daarin een risico heeft genomen. "Nee", zo laat hij weten aan de NOS. "Ik denk dat PSV vorig jaar sowieso al een hele mooie stap heeft gemaakt. In de winterstop moest er een verkoop gebeuren. Dat was met Cody Gakpo (Liverpool, red.). Dat heeft meteen gezorgd voor een hoop rust bij PSV."

"En op de laatste dag is Noni Madueke (Chelsea, red.) verkocht. Toen ik bij PSV kwam hadden we aan de voorkant al de mogelijkheid om te investeren. Die voorwaarden waren al gecreëerd door anderen, heel mooi", analyseert Stewart, die ook met de verkoop van Ibrahim Sangaré (Nottingham Forest, red.) en het behalen van de Champions League weer behoorlijk wat geld in het laatje bracht. 

Mede daarom kon het zich veroorloven het miljoenenbod op Bakayoko naast zich neer te leggen. "Klopt", vertelt Stewart, die vervolgs gevraagd wordt of daaruit gesteld kan worden dat het financieel redelijk goed gaat met PSV. "Dat klopt helemaal."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: