AZ Onder-20 grijpt naast wereldtitel na strafschoppen tegen Boca Juniors

AZ Onder-20 grijpt naast wereldtitel na strafschoppen tegen Boca Juniors

09-09-2023 23:07 Laatste update: 23:27
186

AZ Onder-20 heeft zaterdag de finale om de wereldbeker voor jeugdelftallen verloren in Estadio Alberto J. Armando. Ofwel 'La Bombonera', het iconische stadion van Boca Juniors. De Alkmaarders gingen in het spannende duel om de Intercontinental Cup onder 20 na strafschoppen onderuit.

AZ Onder-20 begon het duel met een flinke tegenvaller. Nick Twisk moest al vroeg naar de kant vanwege een blessure, waarna Loek Postma hem verving. De Alkmaarders hadden in de eerste helft vrijwel niets in te brengen. Toch kwam AZ, geheel tegen de verhoudingen in, vlak voor rust in La Bombanera. Een schot van Dave Kwakman werd van richting veranderd, woordoor de ploeg van Jan Sierksma met een voorsprong de kleedkamer in ging.

Al snel na rust ontsnapt AZ aan de gelijkmaker. Ignacio Rodríguez kreeg de kans om de gelijkmaker binnen te koppen, alleen ging de bal voorlangs. Direct daarna krijgt de aanvaller opnieuw een kans. Ditmaal kon doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro redden. In minuut 58 is het dan tóch raak voor Boca Juniors. Nahuel Génez kopt de bal, die vervolgens werd aangeraakt door AZ-speler Enoch Mastoras, richting het doel van AZ en scoort. 

Na negentig minuten werd er niet verlengd en direct strafschoppen genomen. AZ Onder-20 miste maar liefst twee penalty's, waarna Boca Juniors op matchpoint stond en raak schoot.