Kökcü krijgt nieuwe bondscoach: Turkse bond grijpt in en ontslaat Kuntz

Kökcü krijgt nieuwe bondscoach: Turkse bond grijpt in en ontslaat Kuntz

20-09-2023 16:35 Laatste update: 16:39
18

Stefan Kuntz is woensdag ontslagen als bondscoach van Turkije. De zesitgjarige Duitser kwam onder grote druk te staan nadat hij de laatste twee wedstrijden gelijkspeelde tegen Armenië en verloor van Japan. 

Na de 1-1 tegen Armenië van eerder deze maand laaide er een discussie op in Turkije over het functioneren van Kuntz. Toen Orkun Kökcü en co. enkele dagen later met 4-2 klop kregen van Japan, kwam hij onder gigantische druk te staan. Die druk is hem nu fataal geworden, zo blijkt uit een persbericht van de Turkse voetbalbond (TFF). 

Kuntz stond sinds semptember 2021 voor de ploeg bij Turkije. Het lukte hem niet om het land richting het WK in Qatar te loodsen. Ondanks dat mocht hij blijven zitten, maar de huidige tweede plek in Groep D en het vertoonde spel kosten hem nu dan toch zijn baan. 

Diverse media in Turkije melden dat de bond al een topkandidaat in beeld heeft om Kuntz op te volgen: Vincenzo Montella. De Italiaanse oefenmeester stond eerder aan het roer bij AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan en Sevilla.