Mourinho onder druk: Genoa en Strootman maken gehakt van dolend AS Roma

28-09-2023 22:43
24

Kevin Strootman heeft donderdagavond met zijn club Genoa het AS Roma van José Mourinho getrakteerd op een pijnlijke 4-1 nederlaag. De Romeinen staan nu na zes speelrondes, waarvan er slechts één winnend werd afgesloten, op de zestiende plaats.

Mourinho is allerminst goed begonnen met Roma aan het nieuwe seizoen. De verliezend Europa League-finalist van vorig seizoen speelde vorige week ook al gelijk tegen Torino (1-1) en verloor eerder ook al van Hellas Verona en AC Milan. Ook tegen Genoa ging het mis. Al na vijf minuten spelen kwam de promovendus, waar Strootman een basisplaats had, op voorsprong. Voormalig AZ-speler Albert Gudmundsson scoorde.

Toen Bryan Cristante ruim een kwartier later de 1-1 maakte, leek Roma terug te komen in de wedstrijd. Niets bleek echter minder waar. Nog voor rust kwam Genoa weer op voorsprong. De doelpuntenmaker: Mateo Retegui. Na 74 minuten velde Morten Thorsby (ex-sc Heerenveen) het vonnis over de ploeg van Mourinho, die basisplaatsen over had voor Romelu Lukaku en Paulo Dybala. In de slotfase kregen de Romeinen zelfs nog een vierde treffer, gemaakt door Junior Messias, om de oren. Door de nederlaag staat Roma nu zestiende in de Serie A, slechts twee plekken boven de degradatiestreep.