Van Bronckhorst onder de indruk: 'Feyenoord in ontwikkeling verder dan Atlético'

Van Bronckhorst onder de indruk: 'Feyenoord in ontwikkeling verder dan Atlético'

04-10-2023 21:10
83

Giovanni van Bronckhorst is zwaar onder de indruk van Feyenoord, dat woensdagavond verloor van Atlético Madrid (3-2), maar absoluut niet onder deed voor de Spanjaarden. De voormalig trainer van de Rotterdammers stelt zelfs dat Feyenoord, dat de kansen aaneenreeg, op dit moment verder is dan Atlético, wat betreft teamontwikkeling. 

Het Atlético van trainer Diego Simeone staat bekend als een ploeg waartegen het zeer lastig is om gevaar te stichten, maar daar had Feyenoord totaal geen moeite mee, zag Van Bronckhorst. "Voorheen wist je, je komt tegen een muur te spelen en je krijgt bijna geen kans. Je moet echt naar een kans opzoek. Maar als je ziet hoeveel kansen Feyenoord vandaag heeft gehad, dat gebeurde niet bij Atlético in de goede oude tijd...", aldus de analist van RTL 7. 

Wedden

Meer odds

"Feyenoord begon gewoon heel brutaal, heel goed. Ze creëerden heel veel kansen. Vroeger zag je Atlético als een soort harmonica met elkaar meebewegen. Iedereen wist wat hij moest doen, maar dit Atlético is nog niet zover", vervolgt Van Bronckhorst, die de ploeg van trainer Arne Slot op dit moment hoger inschat. "Ze (Atlético, red.) kunnen wel sterker worden, maar Feyenoord is verder, in hun ontwikkeling als team dan."