'Chaos in Alkmaar: politie arresteert Legia-spelers, voorzitter krijgt klappen'

'Chaos in Alkmaar: politie arresteert Legia-spelers, voorzitter krijgt klappen'

06-10-2023 06:47 Laatste update: 08:19
105

Na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau (1-0) zijn twee arrestaties verricht, meldt een politiewoordvoerder aan het ANP. Volgens Poolse media gaat het om Legia-spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira.

Het kan in Nederland niet bevestigd worden of het daadwerkelijk om het Legia-duo gaat. De Mobiele Eenheid heeft de spelersbus van Legia bestormd en de spelers aangehouden. Wat het motief is geweest om Pankov en Pesqueira aan te houden, is nog onduidelijk. De politie verwacht in de loop van de vrijdagochtend meer informatie te kunnen verschaffen.

In Poolse media verschijnen video's waarop te zien is dat er chaos rondom de spelersbus van Legia is. De voorzitter en eigenaar van de club, Dariusz Mioduski, heeft klappen gekregen van de ME, klinkt het. Voor de wedstrijd was het ook al onrustig. Poolse supporters bestormden de toegangspoort en raakten slaags met de ME. Eén ME'er raakte gewond. De Poolse fans kregen het voor elkaar wapenstokken en pepperspray te jatten.

'De uitgang naar de spelersbus van Legia werd door beveiligers geblokkeerd, zodat spelers, stafleden en journalisten niet naar buiten komen', schetst Fakt de situatie. 'Uiteindelijk ging de deur open en brak er een knokpartij uit die telkens weer bleef oplaaien. Het was coach Kosta Runjaic die tussenbeide kwam en zijn spelers instrueerde om de bus in te gaan, wat ze deden.'