Utrecht vindt zichzelf terug op laatste plaats na nederlaag in Volendam

06-10-2023 21:58 Laatste update: 22:07
207

FC Utrecht vindt zichzelf flink in de problemen. De ploeg van trainer Ron Jans verloor met 1-0 van FC Volendam, dat laatste stond. Volendam heeft de laatste plaats overgedragen nu aan FC Utrecht

Voorafgaand aan het treffen tussen FC Volendam en FC Utrecht was er al opvallend nieuws te melden. De lokale driehoek van de gemeente Volendam besloot in samenspraak met FC Volendam dat de supporters van FC Utrecht niet welkom waren, terwijl de supportersbussen al onderweg waren. Er waren echter vermoedens van rellen, waardoor het besluit zo laat werd genomen.

Al vroeg in de wedstrijd krijgt de club uit de Domstad een nieuwe dreun te verwerken. In eerste instantie ziet Nick Viergever de gele kaart na een overtreding op Lequincio Zeefuik, maar na ingrijpen van de VAR krijgt de verdediger rood. Al na vijf minuten staat Utrecht daardoor met tien man. Enkele minuten later wordt Zakaria Labyad voor Souffian El Karouani, die Viergever moet vervangen achterin.

Na twintig minuten spelen krijgt de thuisploeg een grote kans, maar verdediger Brian Plat schiet voorlangs. Vijf minuten later lijkt Utrecht-doelman Vasillios Barkas een blessure te faken, nadat de warmlopende Jens Toornstra iets naar hem roept. Tijdens de blessurebehandeling spreekt Ron Jans zijn spelers toe, waarna Utrecht zich weet te herpakken. Tot aan de rust wordt er weinig meer weggegeven.

Nog geen kwartier na rust gaat het echter toch fout voor de Domstedelingen. Garang Kuol ontsnapt op de linkerflank aan de verdedigers en geeft de bal voor op Robert Mühren, die de bal binnenglijdt: 1-0. Het duurt even voordat Utrecht een antwoord heeft op de tegentreffer, maar na zeventig minuten komt Volendam goed weg als de bal bijna in eigen doel verdwijnt. Uiteindelijk wordt er gevlagd voor buitenspel. Daarbij eindigt het niet, want Utrecht blijft kansen creëren.  Een kwartier voor tijd raakt Mats Seuntjens zelfs de paal, als hij één op één komt met doelman Mio Backhaus.

Daarna is het weer Barkas die zijn ploeg op de been houdt. De Griek houdt met de voet een inzet van Kuol tegen, waarmee Utrecht in de wedstrijd blijft. Even later is het weer Seuntjens die een grote kans krijgt, maar hij kopt de bal in de handen van Backhaus. Verder gevaar wist de ploeg van Jans niet te stichten, wat resulteerde in een 1-0 overwinning voor FC Volendam, waardoor FC Utrecht zichzelf nu terugvindt op de laatste plaats.