VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, duo's van PSV, AZ en Go Ahead

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, duo's van PSV, AZ en Go Ahead

09-10-2023 10:00
36

PSV is na de klinkende zege bij Sparta Rotterdam de hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De foutloze koploper levert drie spelers. Ook Feyenoord, AZ, Go Ahead Eagles, FC Twente, Excelsior zijn van de partij.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Wéér was Van Gassel de grote sta-in-de-weg van Vitesse. Ook vorig seizoen was de doelman van Excelsior onpasseerbaar in Arnhem. Alsof hij een magneet in zijn handschoenen had.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Na de overtuigende zege op Heracles Almelo stak Kuipers de loftrompet over de 'magische' sfeer in de Adelaarshorst, maar Kuipers mag zichzelf ook een schouderklopje geven. Hij bekroonde zijn avond met een goal.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Vier dagen na zijn eerste Champions League-doelpunt, tegen Atlético Madrid, liet Hancko zien dat hij niet is gaan zweven. Ook in Zwolle speelde de Slowaak een ijzersterke pot.

Youri Regeer (FC Twente)
In de zomer verliet hij Ajax transfervrij voor Twente, maar of de Amsterdammers daar goed hebben gedaan... Regeer was uitstekend op dreef tegen Fortuna Sittard én maakte een prachtgoal.

Jordy Clasie (AZ)
Is hij op dit moment de beste controleur van de Eredivisie? Clasie hoort in elk geval bij de top. Ook tegen Ajax heerste de routinier op het middenveld. Hij doorziet alles.

Jerdy Schouten (PSV)
Het is niet gek dat Schouten op handen wordt gedragen door Peter Bosz en heel PSV. Met hem in het team oogt de ploeg veel stabieler. Opvallend genoeg gaat hij zich maandag niét melden bij Oranje.

Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)
Hij ziet er niet uit als een lichtvoetige stilist, maar schijn bedriegt. Willumsson is het brein van Go Ahead Eagles, dat zich na acht speelrondes de revelatie van de Eredivisie mag noemen.

Johan Bakayoko (PSV)
Met een absoluut pareltje wees hij PSV op Het Kasteel. "Deze goal komt wel in de top-twee van mijn mooiste doelpunten", aldus de Belg, die nu meer goals en assists moet gaan produceren.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Op Gimenez staat dit seizoen geen maat. Weer twee goals voor de Mexicaanse spits van Feyenoord, die nu twaalf keer gescoord heeft in de Eredivisie en op koers ligt voor het all-time record van Coen Dillen, die ooit 43 goals maakte.

Luuk de Jong (PSV)
Niet alleen zijn scorende vermogen en enorme kopkwaliteiten, ook de manier waarop PSV kan doorvoetballen als De Jong aan de bal komt is gigantisch belangrijk. Zijn penalty benutte hij in twee instanties.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Niet alleen Gimenez, ook Pavlidis mag kijken naar de Coen Dillen-index. Dit weekend moest ook Ajax eraan geloven. De Griekse spits scoorde dit seizoen in élke competitiewedstrijd (tien goals in totaal).