Gerucht uit Italië: Van Nistelrooij was in beeld als coach bij degradatiekandidaat

Gerucht uit Italië: Van Nistelrooij was in beeld als coach bij degradatiekandidaat

10-10-2023 18:10
12

Een hardnekkig gerucht vanuit Italië, Ruud van Nistelrooij zou even in beeld geweest zijn om coach van Salernitana te worden. Dat meldt journalist en Serie A-kenner Wesley Victor Mak via X. Inmiddels is duidelijk dat de baan is vergeven aan een andere oud-topspits.

Het was een drukke dinsdag voor de degradatiekandidaat Salernitana. Eerder op de dag werd voormalig coach Paulo Sousa ontslagen, waardoor de club een nieuwe trainer zocht. Daarvoor zou dus Ruud van Nistelrooij in beeld zijn geweest. Of hij ook daadwerkelijk gevraagd is, is onbekend. Van Nistelrooij vertrok eind mei bij PSV door een gebrek aan vertrouwen. 

Van Nistelrooij zal in ieder geval niet meer de nieuwe coach van Salernitana worden, want die club heeft al een trainer gevonden. Filippo Inzaghi moet de Italianen uit de degradatienood gaan redden. De oud-spits van AC Milan was voor het laatst werkzaam als trainer bij Reggina en keert nu dus terug in de Serie A. Salernitana staat met drie punten uit acht wedstrijden een na laatste in de Italiaanse competitie.